De (beek)forel is zeldzaam; aanwezig als dwaalgast. In verschillende beken wordt getracht door uitzettingen een natuurlijke forellenstand terug te krijgen. Ook komt de beekforel door uitzettingen voor in het Veerse Meer

Deze niet-trekkende vorm van de Atlantische forel is een standvis van stromende wateren, variërend van zeer smalle beken tot betrekkelijk brede rivieren. Voor een succesvolle voortplanting heeft hij schone grindbedden nodig. De beekforel paait in de periode november tot januari en verdraagt geen watertemperaturen boven 20 °C.

De beekforel is een standvis in de forelzone van stromende wateren. Deze wateren kunnen variëren van zeer smalle beken tot betrekkelijk brede rivieren. Ook op bepaalde gedeelten van de vlagzalmzone komen beekforellen voor.

Voeding

Insecten(larven), kleine kreeftachtigen en visjes.

Interesse in forel?

KAVITRANS kan deze mooie vis en diverse andere pootvis voor u leveren. Alle pootvis wordt visvriendelijk met eigen vervoer getransporteerd en aan uw water bezorgd. Vul ons bestelformulier in en wij sturen u zo spoedig mogelijk een offerte op.

Bron: Sportvisserij Nederland